Skip to main content

Teckna elavtal – se elpriser

För att kunna se aktuella elpriser behöver du först göra ett par enkla klick.

Välj Teckna elavtal nedan.
Fyll i om du är kund hos oss idag eller inte, vart i Sverige du bor och när ditt elavtal kan starta.
Fyll i din förbrukning och vilket elavtal du är intresserad av så får du fram aktuellt elpris.

Kanske känner du att prisläget inte är det rätta just nu för att binda ditt elpris. Då kan du välja vår tjänst prisbevakaren och lägga din tid på andra saker. Läs mer nedan under Prisbevakaren.

Vilket elavtal ska man välja

Hos Borås Elhandel ska det vara enkelt att teckna elavtal. Vi har många olika avtalsalternativ att välja mellan. Att man dessutom får 100% fossilfri el på köpet oavsett vilken typ av elavtal du tecknar, gör det lättare för dig att göra ett smart val. Vi vill att det ska vara lätt att leva hållbart. Du kan välja mellan fast elpris, rörligt elpris eller varför inte kombinera båda och teckna ett Vintersäkringsavtal. Med Vintersäkringsavtalet låser du priset under vintern för att automatiskt gå över på rörligt elavtal till våren igen.
Vill du följa elmarknaden och kan acceptera upp och nedgångar på elmarknaden är ett rörligt elpris något för dig. Vill du däremot ha trygghet och veta vad ditt elpris är redan från början så ska du teckna ett fast elavtal.
När du är kund hos oss är det enkelt att hålla reda på vilket elavtal du har, se dina fakturor eller hålla koll på din förbrukning genom att logga in på mina sidor. Allt du behöver är mobilt BankID.

Hur går man tillväga för att teckna elavtal

Det är enkelt att teckna elavtal. Du behöver först ta reda på ett par enkla saker.

1. Ta reda på vilket elavtal du har idag. Uppgifterna finner du vanligtvis på din elhandelsfaktura eller om du kontaktar ditt nuvarande elhandelsföretag.
2. Har du någon bindningstid eller uppsägningstid? Har du det kan du behöva säga upp elavtalet först innan du tecknar något nytt. Gör du inte det kan det medföra onödiga brytkostnader.
3. Vem står på abonnemanget hos elnätsföretaget? För att kunna teckna ett elavtal med en elleverantör behöver det vara samma person som står för elnätsavtalet som tecknar elhandelsavtalet.
4. Ska du flytta behöver du först kontakta elnätsföretaget och anmäla vilket datum du vill ha elen påkopplad.
5. Ta reda på ditt anläggningsid (18 siffror) och områdeskod (3 bokstäver) Detta hittar du på din faktura eller via kontakt med ditt elnätsföretag.
6. Teckna direkt via länken ”Teckna elavtal” längst upp eller kontakta oss på telefon 033-20 67 00 eller via e-post kundsupport@boraselhandel.se

Bra Miljöval

För att ta ytterligare ett steg för miljön kan du välja till Bra Miljöval till ditt elavtal.

Det innebär:
El från förnybara källor – vindkraft, vattenkraft, biomassa och solkraft.
Du ställer krav på att även den förnybara elproduktionen tar hänsyn till miljö, klimat, djur, växter och människor.
Du hjälper till att minska efterfrågan på kärnkraft och fossilkraft, samtidigt som du ökar efterfrågan på el som är förnybar och miljöanpassad.
Dina utsläpp av växthusgaser blir låga.
Du bidrar till projekt för energieffektivisering och minskad miljöpåverkan

Läs gärna mer om Bra Miljöval här eller kontakta oss så berättar vi mer om vad det innebär och hur du lägger till det på ditt elavtal.

Loggan för Bra Mijöval med en grön fågel i en ring där Bra Miljöval står under.

Prisbevakaren

Väljer du ett rörligt elavtal men ändå vill ha lite koll på när det är dags att teckna fast elpris kan du anmäla dig till vår tjänst Prisbevakaren.

Du behöver inte hålla reda på om elpriserna faller eller stiger utan kan i stället be oss bevaka den nivå du själv tycker känns lagom. Vi bevakar elprisets utveckling och kontaktar dig via e-post när något av våra fastprisavtal når din önskenivå och så kan du välja om du vill binda priset eller välja en ny bevakningsnivå. Läs mer och anmäl dig till vår tjänst Prisbevakaren här.