Teckna nytt elavtal

Teckna nytt elavtal och bytt till ett avtal med förnybar energi hos Borås Elhandel för att göra en positiv miljöinsats och säkra en pålitlig och hållbar energiförsörjning.

Teckna nytt elavtal

På vår websida kan du teckna nytt elavtal direkt, det finns olika alternativ att välja mellan. Du kanske ska flytta eller inte gjort något aktivt val av elleverantör. Oavsett vad anledningen är så är det enkelt att teckna ett nytt elavtal. Vi har prisvärda elavtal oavsett om du flyttar in i hus, lägenhet eller till en lokal. När du är kund hos oss är det enkelt att hålla reda på vilket elavtal du har, se dina fakturor eller hålla koll på din förbrukning genom att logga in på mina sidor. Allt du behöver är mobilt BankID.

Behöver jag säga upp mitt gamla elavtal?

För att få ett så smidigt byte som möjligt rekommenderar vi alltid att du kontrollerar vilken typ av elavtal du har idag. Det kan finnas uppsägningstid som du bör ta hänsyn till och det bör du kontrollera före det att du tecknar nytt elavtal för att undvika eventuella brytkostnader.

Vilket elavtal ska jag välja

Hos Borås Elhandel kan du välja mellan olika avtalsalternativ och det är enkelt att teckna elavtal. Du kan välja mellan fast elpris, rörligt elpris, Timspot eller Mix 50/50. Läs mer om de olika avtalsalternativen här.

Våra elavtal

Fast elpris

 • För dig som önskar trygghet
 • Vi erbjuder 5, 12, 36 månader
 • Samma pris under hela avtalsperioden
 • Passar dig som både bor i lägenhet och villa

Rörligt elpris

 • För dig som vill följa marknadspriset
 • Olika priser varje månad
 • Passar dig som både bor i lägenhet och villa

Timspot

 • Rörligt elpris som varierar varje timma
 • Påverka ditt eget elpris genom att använda elen då priset är lägre
 • Passar oftast dig som bor i villa

Mix 50/50

 • Fast pris till 50% av din förbrukning
 • Rörligt elpris till 50% av din förbrukning
 • Passar dig som inte vill låsa hela din förbrukning
 • Lönar sig oftast mer för dig som bor i villa

Vad händer om jag flyttar

Om du ska flytta är det enkelt att ta med ditt elavtal. Du behöver bara kontakta ditt elnätsföretag först och göra ett par enkla saker, läs mer om hur du gör vid flytt här.

Vad händer då mitt elavtal löper ut

I god tid innan ditt fasta elpris löper ut kommer vi att skicka ut en påminnelse om att det snart är dags att göra ett nytt val. Du har då möjlighet att teckna ett nytt elavtal via vår hemsida eller genom att kontakta oss.

Gör du inget nytt val får du med automatik ett rörligt elpris med 1 månads uppsägningstid. Du har därefter full frihet att teckna om ett nytt elavtal till fast elpris vid ett senare tillfälle.

Schysst Elhandel

Vi är stolta över att kunna säga att vi är ett av Sveriges elhandelsföretag som har certifieringen Schysst Elhandel. Denna certifiering tilldelas de elbolag som följer de kundlöften som är framtagna av Energiföretagen Sverige i samarbete med bland annat Konsumentverket och Energimarknadsinspektionen. Läs mer om Schysst Elhandel här.

Symbol för Schysst Elhandel

Varje kvartal uppdaterar Konsumenternas Energimarknadsbyrå en lista på de företag som får in mest klagomål. Det kan gälla allt i från vilseledd marknadsföring till oseriösa säljmetoder. Denna lista kan vara bra att hålla koll på i valet av elleverantör. Du hittar Konsumenternas Energimarknadsbyrås lista här.

Prisbevakaren

Väljer du ett rörligt elavtal men ändå vill ha lite koll på när det är dags att teckna fast elpris kan du anmäla dig till vår tjänst Prisbevakaren.

Du behöver inte hålla reda på om elpriserna faller eller stiger utan kan i stället be oss bevaka den nivå du själv tycker känns lagom. Vi bevakar elprisets utveckling och kontaktar dig via e-post när något av våra fastprisavtal når din önskenivå och så kan du välja om du vill binda priset eller välja en ny bevakningsnivå. Läs mer och anmäl dig till vår tjänst Prisbevakaren här.

Miljövänlig el – Bra Miljöval

När du väljer att teckna elavtal med oss får du automatiskt 100% fossilfri el. Det betyder att elen inte producerat direkt från fossila bränslen som olja, kol eller gas. I Sverige kommer den fossilfria elen från kärnkraft och förnybara energikällor – framförallt från vattenkraft. Vill du ta ytterligare ett steg mot en bättre miljö så kan du välja till Bra Miljöval. Då är du även med och bidrar av utbyggnad och restaurering av förnybara energikällor samt bidrar till olika miljöprojekt för att bland annat främja biologisk mångfald. Läs gärna mer om Bra Miljöval här.

Hur kan vi hjälpa dig

Kontakta vår kundsupport

Vi på Borås Elhandel strävar efter att göra det enkelt för dig att lösa dina ärenden och hitta svar på dina frågor online. Det snabbaste sättet att få hjälp är att använda vår chat. Där finner du även svar på många vanliga frågor. 

Vanliga frågor och svar

Vilka elavtal har Borås Elhandel?

Vi erbjuder för närvarande fyra olika elavtal:

1. Fast elpris - samma pris under hela avtalsperioden
2. Rörligt elpris - för dig som vill följa marknadspriset
3. Timspot pris - rörligt elpris som varierar varje timma
4. Mix 50/50 - 50% fast pris och 50% rörligt pris

Läs mer om våra olika alternativ att välja mellan, https://boraselhandel.se/elavtal/ 

Hur tecknar jag nytt elavtal?

Du kan teckna elavtal på ditt boende direkt via vår webbsida https://boraselhandel.se/elavtal/ efter du anmält inflytt till elnätsföretaget.

 

Hur påverkar jag enklast min elkostnad?

Förutom att välja ett elavtal kan du också se till att anpassa din elkonsumtion och tänka på hur du använder el dagligen. Här är några enkla tips som gör stor skillnad i din vardag.

Värmen
Sänk värmen! Den allra största energislukaren är uppvärmningen av ditt hus.

Fönster.
Täta fönster och dörrar men se ändå till att ha bra ventilation.

Varmvatten.
Duscha i stället för att bada, ett bad drar tre gånger mer energi än en dusch.
Tvätta i 40 grader i stället för 60.
Använd diskmaskinen i stället för att handdiska.

Vitvaror
Tvätta och diska när elen är som billigast.
Fyll tvättmaskinen ordentligt.
Att centrifugera är det mest energisnåla sättet att få bort vattnet ur kläderna.
Lufttorka tvätten utomhus om det går. Ett torkskåp drar åtta gånger så mycket el

Läs mer om hur elpriser sätts och hur du själv kan påverka din elföbrukning här.

Jag ska flytta, hur gör jag?

När man flyttar eller ska avsluta sitt abonnemang på grund av annan anledning måste man i första hand anmäla detta till sitt elnätsföretag. Det är de som ”stänger” av och ”kopplar på” elen i bostaden eller lokalen. Läs mer om hur du går tillväga här "Teckna nytt elavtal vid flytt"

Ska du avsluta ett dödsbo behöver du kontakta ditt elnätsföretag.

 

Hur säger jag upp mitt elavtal?

Har du ett fastpris avtal men inte byter elleverantör övergår ditt avtal med automatik till ett obundet, rörligt elpris med en månads uppsägningstid.

För att säga upp ditt elavtal använder du formuläret "Kontakta oss" nere till höger jämte "Frågor och svar" så skickas det till vår kundsupport.

Ska du säga upp ditt elavtal pga flytt så kan du läsa om hur du gör här.