Om oss

Borås Elhandel

Borås Elhandel är beläget i centrala Borås och är sedan 2002 en del av Vattenfall-koncernen. Sedan 2009 är bolaget ett helägt dotterbolag till Vattenfall. Den årliga omsättningen uppgår till drygt 320 MSEK och bolaget har ca 55 000 kunder fördelade över hela Sverige med tyngdpunkt på västkusten och storstadsregionerna. Borås Elhandels ledstjärna är att göra det lätt att leva hållbart.

Vi erbjuder dig som kund

  • 100 % fossilfri el med möjlighet att teckna till Bra Miljöval
  • Högeffektiva solcellslösningar
  • Batterilagring
  • Laddboxar
  • Elbilar för uthyrning via Borås Elbilspool
  • Kundklubbserbjudanden

Schysst elhandel

I oktober 2018 erhöll Borås Elhandel det hedervärda certifikatet ”Schysst elhandel”. Schysst elhandel är en certifiering som branschorganisationen Energiföretagen Sverige tagit fram för att ge elhandelskunderna större trygghet och öka förtroendet för branschen. Som Certifierad elhandlare åtar man sig att efterleva 18 specifika krav som i många fall går längre än vad lagen kräver . Läs mer om Schysst elhandel här.
Symbol för Schysst Elhandel

Symbol för AAA Högsta Kreditvärdighet

AAA är det högsta betyget som bara delas ut till aktiebolag. Ges till företag som visar stabilitet över tid, både i hög- och lågkonjuktur. Borås Elhandel har tilldelats kreditbetyget AAA enligt Bisnodes kreditvärderings system.

Vi har behållit vårt kreditbetyg under åren 2006-2022. Det är en gemensam ratingstandard för alla nordiska länder. Kreditbetyget baseras på en kombination av de fyra områdena: betalningsförmåga, ekonomi, ålder/verksamhet och ägare/ledning.

Sponsring

Sponsring är en naturlig del av Borås Elhandels engagemang som syftar till att stötta och hjälpa samhällets tappra föreningar. Vi vill genom vår sponsring även stärka Borås Elhandels varumärke, främja våra affärer och relationer. En gång om året går vi igenom alla ansökningar och väljer efter omsorg de vi tycker passar bäst in med de värderingar vi har.

Läs mer och ansök om sponsring här >> sponsringspartners