Byta elavtal

Med Borås Elhandel är det enkelt att byta elavtal, hos oss får du alltid 100% fossilfri el oavsett vilket elavtal du väljer.

Byta elavtal till Borås Elhandel

Det är enkelt att byta elavtal. Du behöver först ta reda på vilket elavtal du har idag. Uppgifterna finner du vanligtvis på din elhandelsfaktura.

 

Ta reda på:

  • Har du någon bindningstid eller uppsägningstid? Har du det kan du behöva säga upp elavtalet först innan du tecknar något nytt. Gör du inte det kan det medföra onödiga brytkostnader.
  • Vem står för abonnemanget hos nätbolaget? För att kunna teckna ett elavtal med en elleverantör behöver det vara samma person som står för elnätsavtalet som tecknar elhandelsavtalet.
  • När ovan är kontrollerat kan du teckna elavtal med Borås Elhandel.

* Vi kan tyvärr inte erbjuda fasta elpriser i elområde 4

100% fossilfri el när du byter elavtal till oss

När du tecknar elavtal med oss får du alltid 100% fossilfri el oavsett vilket elavtal du väljer. Du kan även slå ett extra slag för miljön genom att välja Bra Miljöval, en av världens tuffaste miljömärkningar. Läs mer om Bra Miljöval här.

Vad är anvisningspris?

Du kanske redan är kund hos oss på Borås Elhandel men har ett så kallat anvisningspris. När man är ny kund och inte gör något aktivt val av elleverantör blir man tilldelad en anvisningsleverantör som levererar el till anvisningspris. Detta är ett obundet avtal som ofta ligger något högre i pris än om du tecknar ett elavtal med rörligt elpris.

Har du ett anvisningspris kan du teckna ett elavtal och då få ett mycket mer förmånligt elpris. Det finns olika avtal att välja mellan. Med ett fastprisavtal låser du elpriset under en tidsbunden period och med ett rörligt elpris följer du marknadens svängningar.

Kan man byta elnätsföretag?

Nej, det går inte att byta elnätsföretag eftersom du måste använda elnätet där du bor och där finns bara en elnätsägare. Elnätsföretaget ansvarar för de ledningar som transporterar elen hem till dig. Det är även de du kontaktar om du får strömavbrott.

När är det bäst tidpunkt att byta elavtal?

Det går inte att peka på en specifik period, eftersom elpriset följer utvecklingen på den nordiska elbörsen. Det är många yttre faktorer som påverkar priserna ex vädret. Här kan du läsa mer om hur marknaden ser ut just nu och även hur de rörliga elpriserna sett ut bakåt i tiden.

Vilket elavtal passar mig bäst?

Vill du veta vad elpriset kommer att vara under en viss period så passar fast elpris dig bäst. Om du däremot vill följa med i elprisets utveckling, passar ett rörligt elpris bättre. Du kan läsa mer om våra alternativ Mix 50/50 och Timspot här.

Kan jag ta med mig elavtalet vid flytt?

Ska du flytta har du möjlighet att ta med elavtalet till din nya bostad förutsatt att förbrukningen är likvärd. Du behöver bara göra några få saker innan. Läs gärna mer om hur du flyttar med ditt elavtal här.

Prisbevakaren

Väljer du ett rörligt elavtal men ändå vill ha lite koll på när det är dags att teckna fast elpris kan du anmäla dig till vår tjänst Prisbevakaren.

Du behöver inte hålla reda på hur elpriserna faller eller stiger innan de når den nivå du själv tycker känns lagom. Istället bevakar vi marknadspriserna och kontaktar dig via e-post när något av våra fastprisavtal når din önskenivå och så kan du välja om du vill binda priset eller välja en ny bevakningsnivå. Läs mer och anmäl dig till vår tjänst Prisbevakaren här.