Fast elpris – tryggt och säkert

Med fast elpris vet du vad elen kommer kosta under hela bindningstiden

Fast elpris – ett tryggt val

Ett fast elpris är precis vad det låter som, du betalar samma elpris per kilowattimme (kWh) under hela avtalsperioden, oavsett om priserna går upp eller ner på elmarknaden. Just nu erbjuder vi att låsa elpriset på 1 och 3 år. Under den perioden vet du exakt hur mycket du kommer betala i fast elpris per kWh för den el du använder vilket innebär ett tryggt val för dig och din ekonomi.

Väljer du ett elavtal med fast elpris behöver du inte fundera över elmarknadens toppar och dalar och du undviker då eventuella prishöjningar om elpriserna skulle gå upp, vilket kan vara en fördel under vinterperioden då man ofta använder mer el än resten av året. Fast elpris innebär att du har ett bundet elpris under hela avtalets längd, det passar därför bra för dig som vill ha bättre koll på vad elen kommer att kosta dig.

Fördelar med fast elpris

  • Med fast elpris vet du vad elen kommer kosta under hela bindningstiden
    Bindningstider på upp till 3 år
  • Vi påminner dig i god tid innan ditt elavtal löper ut att det snart är dags att teckna om

Det som är bra att veta är att du inte får samma kostnad på varje faktura. I och med att du förbrukar olika från månad till månad så resulterar det också i olika belopp på elräkningarna, trots att du har ett fast elpris. Samtidigt är det en trygghet att veta att du aldrig kommer få betala ett högre elpris under bindningstiden.

Vad innebär bindningstid?

Bindningstiden reglerar hur länge du är bunden till det elbolag du valt att teckna fast elpris med och hur länge elhandelsbolaget binder sig till att leverera el till ett förutbestämt elpris till dig.

Hur långt elavtal ska jag välja?

Hur länge du ska binda ditt elpris är väldigt individuellt. Det är inget som säger att det ena är bättre än det andra. Man får utgå från sin egen situation och ekonomi och välja det som passar bäst just för tillfället. Vi har ibland även kortare alternativ att välja mellan ex att kunna låsa elpriset under vinterperioden. Då har du en trygghet över vintern för att sedan med automatik gå över till rörligt elpris igen under våren.

När är det ett bra tillfälle att teckna fast elpris?

Det är svårt att veta när priserna är som bäst på året då det är många yttre faktorer som styr, bl a vädret. Om elkostnaden är en stor del av din totala ekonomi kanske det är värt att ha ett fast elpris för att undvika oplanerade högre elkostnader som ett rörligt elpris kan ge. Har man bra tajming kan det vara riktigt fördelaktigt med ett fast elprisavtal.

Vad händer om jag glömmer teckna om mitt elavtal?

Mellan 60-90 dagar innan ditt fastpris avtal löper ut kommer vi att skicka ut en påminnelse om att det snart är dags att göra ett nytt val. Du har då möjlighet att teckna om avtalet via vår hemsida eller genom att kontakta oss via telefon eller vår chatbot nere till höger.

Gör du inget nytt val eller kanske bara glömmer av att göra ett nytt val av elavtal får du med automatik ett rörligt elpris med 1 månads uppsägningstid. Då har du full frihet att teckna om ditt elavtal till fast elpris vid ett senare tillfälle.

Genom att teckna ett fast elpris med Borås Elhandel får du inte bara tryggheten av ett fast elpris genom hela bindningstiden, du får även 100% fossilfri el med möjligheten att lägga till till Bra Miljöval till ditt elavtal. Bra Miljöval kan du läsa mer om här.

Läs mer om våra olika elavtal

Hur sätts elpriser?
Läs vår guide!

Nyheter