Skip to main content

Lagra din el i vårt smarta batterilager

Vårt batterilagringssystem hjälper dig att maximera användningen av din egenproducerade solel. 
Batteriet sparar överskottsel som produceras under dagen, så att du kan använda den  senare under kvällen.

Strömavbrott kommer inte längre vara ett problem om du väljer till våran switch. Med hjälp av switchen fungerar din anläggning även off grid, och du kan använda ditt batterilager till t ex kyl och frys, elbilen eller belysning.

Du kan enkelt hålla koll på din produktion och konsumtion, och styra ditt system med mobilappen.

Så funkar det

Batterisystemet består av en växelriktare, ett valbart antal batterimoduler och en styrenhet. Växelriktaren kopplas ihop både med solpanelerna och batterisystemet. De kommunicerar tillsammans för att utnyttja elen som produceras. Batterisystemet byggs upp av batterimoduler. De börjar på 3,8 kWh och kan enkelt byggas på i efterhand upp till 11,4 kWh.

Med switchen behöver du inte göra något vid strömavbrott. Switchen kopplar automatiskt från din fastighet från elnätet och batterisystemet tar över.

Litium-jon batteriet (LiFePO4) innehåller inga miljöfarliga ämnen eller ädelmetaller, vilket gör det hållbart. Batteriet är säkert jämfört med många andra litium-jon batterier. Det har även betydligt längre hållbarhet, både vid användning och i standby. Det gör att det passar utmärkt att användas som batterilager för hushåll.

För tredje året i rad så har vårt batterisystem från RCT nått topplacering i det årliga ”Energy Storage Inspection of the University HTW Berlin”. I utvärderingen har 14 olika tillverkare testats och totalt uppgick de till 21 olika energilagringssystem. Läs mer om testet av vår batterilagring här och här

Produktblad RCT Batterisystem

Borås Elhandel Växelriktare

Investeringsstöd

För privatpersoner som vill ha batterilagring i hemmet så finns de just nu ett batteristöd som täcker 60% av hela investeringskostnaden, där maxbeloppet är 50 000 kr. Batteristödet handläggs av Länsstyrelsen och mer information om batteristödet hittar du här på energimyndighetens webbsida.