Skip to main content

Lagra din el i vårt smarta batterilager

Vårt batterilagringssystem hjälper dig att maximera användningen av din egenproducerade solel. Med batterilagring sparar batteriet överskottsel som produceras under dagen, så att du kan använda den senare under kvällen. Du kan enkelt hålla koll på din produktion och konsumtion, och styra ditt system med mobilappen.

Så funkar batterilagring

Batterisystemet består av en växelriktare, ett valbart antal batterimoduler och en styrenhet. Växelriktaren kopplas ihop både med solpanelerna och batterisystemet. De kommunicerar tillsammans för att utnyttja elen som produceras. Batterisystemet byggs upp av batterimoduler.

Litium-jon batteriet (LiFePO4) innehåller inga miljöfarliga ämnen eller ädelmetaller, vilket gör det hållbart. Batteriet är säkert jämfört med många andra litium-jon batterier. Det har även betydligt längre hållbarhet, både vid användning och i standby. Det gör att det passar utmärkt att användas som batterilager för hushåll.

Produktblad batterilager

Produktblad hybridväxelriktare

Borås Elhandel Växelriktare

Investeringsstöd

För privatpersoner som vill ha batterilagring i hemmet så finns de just nu ett batteristöd som täcker 60% av hela investeringskostnaden, där maxbeloppet är 50 000 kr. Batteristödet handläggs av Länsstyrelsen och mer information om batteristödet hittar du här på energimyndighetens webbsida.