Batterilagring

Spara ännu mer med effektiv batterilagring i hemmet

Lagra din el i vårt smarta batterilager

Vårt batterilagringssystem hjälper dig att maximera användningen av din egenproducerade solel. Med energilagring sparar batteriet överskottsel som produceras under dagen, så att du kan använda den senare under kvällen. Du kan enkelt hålla koll på din produktion och konsumtion, och styra ditt system med mobilappen.

 

Så fungerar batterilagring

Batterisystemet består av en växelriktare, ett valbart antal batterimoduler och en styrenhet. Växelriktaren kopplas ihop både med solpanelerna och batterisystemet. De kommunicerar tillsammans för att utnyttja elen som produceras. Batterisystemet byggs upp av batterimoduler.

Litium-jon batteriet (LiFePO4) innehåller inga miljöfarliga ämnen eller ädelmetaller, vilket gör det hållbart. Batteriet är säkert jämfört med många andra litium-jon batterier. Det har även betydligt längre hållbarhet, både vid användning och i standby. Det gör att det passar utmärkt att användas som batterilager för hushåll.

Bild på hur batterilagring fungerar - Borås Elhandel

Investeringsstöd för batterilagring

För privatpersoner som vill ha batterilagring i hemmet så finns de just nu ett batteristöd som täcker 60% av hela investeringskostnaden, där maxbeloppet är 50 000 kr. Batteristödet handläggs av Länsstyrelsen och mer information om batteristödet hittar du här på energimyndighetens webbsida.

Tekniska fördelar 

En viktig fördel med batterilagring är dess förmåga att bidra till elsystemets flexibilitet. I en värld där förnybara energikällor blir allt viktigare, blir batterilagring en nödvändighet. Batterilagring kan lagra den el som genereras under dagtid för användning när produktionen är låg, som på natten eller under molniga dagar. Detta balanserar belastningen på elnätet och bidrar till en mer hållbar och effektiv energianvändning.

Miljöpåverkan av energilagring

Batterilagring bidrar inte bara till energieffektivitet, utan det kan också ha en positiv inverkan på miljön. Genom att maximera användningen av egenproducerad solel minskar du beroendet av el från fossila bränslen. Dessutom minskar batterilagringssystem utsläppen av växthusgaser genom att förhindra spill av överskottsproduktion.

Framtiden för batterilagring

Batterilagring är mer än bara ett sätt att lagra överskottsenergi. Det är en teknik som ligger i framkanten för omvandlingen till förnybara energikällor. Med kontinuerlig teknisk utveckling och kostnadsminskningar, kan vi förvänta oss att energilagring kommer att spela en allt större roll i våra energisystem i framtiden. Att investera i energilagring nu är ett steg mot ett mer hållbart och självförsörjande hem eller fastighet.

Batterilagring och Energiintelligens

Med hjälp av vår moderna app-teknologi kan du effektivt hantera din energianvändning. Energilagring kombinerat med smarta algoritmer ger dig möjlighet att förutse din energianvändning och anpassa den efter dina behov. Detta ger dig inte bara kontroll över din energikonsumtion, utan även möjlighet att optimera din användning och spara mer på dina energikostnader.