Teckna nytt elavtal vid flytt

Glöm inte elavtalet när du flyttar. Teckna ett nytt elavtal med 100% fossilfri el Borås Elhandel när du flyttar.

Glöm inte elavtalet när du flyttar

Hur tecknar jag ett elhandelsavtal?

När du anmält inflytt till ditt elnätsföretag behöver du teckna ett elavtal med ett elhandelsföretag för elen du använder. Det räcker inte att du har gjort en flyttanmälan hos Adressändring eller ändrat din folkbokföringsadress hos Skatteverket för att teckna nytt elavtal vid flytt, du måste själv kontakta elnätsföretaget och elhandelsföretaget. Ditt elhandelsavtal följer inte med per automatik till den nya bostaden eller lokalen, du måste själv göra ett par enkla saker först för att teckna nytt elavtal vid flytt. Oavsett vart i Sverige du flyttar kan vi på Borås Elhandel leverera el till dig.

Jag flyttar till ett nytt boende eller lokal

Jag ska flytta och inte ta med mitt elavtal

Teckna elvtal

Teckna elavtal

Vad är ett anläggnings-ID och områdeskod och vart hittar jag det

Ett anläggnings-ID är ett unikt 18-siffrigt nummer som berättar vilken elmätare som tillhör just din bostad. Man kan säga att det är elmätarens personnummer. Alla elmätare har med andra ord olika anläggnings-ID.

Du behöver även ta reda på din områdeskod för att kunna teckna ett nytt elavtal. Det är tre bokstäver som ofta står i anslutning till anläggnings-ID.

Du får ditt anläggnings-ID och områdeskod i samband med att du tecknar ett elnätsavtal med det företag som äger elnätet i det område dit du flyttar.

Skillnaden mellan elnätsföretag och elhandelsföretag

För att elen ska fungera behöver du två olika avtal. Ett elnätsavtal och ett elhandelsavtal. När du ska flytta behöver du teckna ett nytt elnätsavtal först med ett elnätsföretag innan du väljer elhandelsföretag.

Ett elnätsföretag är de som äger elledningarna och nätet omkring där du bor. Du kan inte välja elnätsföretag själv då det bara finns en i det område där du bor. Det är din nätägare som äger, bygger och underhåller elnätet och det är även dem som du kontaktar om du får strömavbrott.

Mina sidor

Genom att logga in på mina sidor med ditt personnummer och BankID kan du se vilket elavtal du har, ta fram dina fakturor eller hålla koll på din förbrukning

Bra Miljöval

När du väljer att teckna elavtal med oss får du även 100% fossilfri el. Det betyder att elen inte produceras direkt från fossila bränslen som olja, kol eller gas. I Sverige kommer den fossilfria elen från kärnkraft och förnybara energikällor – framförallt från vattenkraft. Vill du ta ytterligare ett steg mot en bättre miljö så kan du välja till Bra Miljöval. Då är du även med och bidrar av utbyggnad och restaurering av förnybara energikällor. Läs mer om Bra Miljöval här. 

Vi ser fram emot att få fortsätta vår relation med dig så tveka inte att höra av dig till oss, vi hjälper dig med elavtalet eller om du har frågor gällande teckna nytt elavtal vid flytt.

Hur kan vi hjälpa dig

Kontakta vår kundsupport

Vi på Borås Elhandel strävar efter att göra det enkelt för dig att lösa dina ärenden och hitta svar på dina frågor online. Det snabbaste sättet att få hjälp är att använda vår chat. Där finner du även svar på många vanliga frågor. 

Vanliga frågor och svar

Vilka elavtal har Borås Elhandel?

Vi erbjuder för närvarande fyra olika elavtal:

1. Fast elpris - samma pris under hela avtalsperioden
2. Rörligt elpris - för dig som vill följa marknadspriset
3. Timspot pris - rörligt elpris som varierar varje timma
4. Mix 50/50 - 50% fast pris och 50% rörligt pris

Läs mer om våra olika alternativ att välja mellan, https://boraselhandel.se/elavtal/ 

Hur tecknar jag nytt elavtal?

Du kan teckna elavtal på ditt boende direkt via vår webbsida https://boraselhandel.se/elavtal/ efter du anmält inflytt till elnätsföretaget.

 

Hur påverkar jag enklast min elkostnad?

Förutom att välja ett elavtal kan du också se till att anpassa din elkonsumtion och tänka på hur du använder el dagligen. Här är några enkla tips som gör stor skillnad i din vardag.

Värmen
Sänk värmen! Den allra största energislukaren är uppvärmningen av ditt hus.

Fönster.
Täta fönster och dörrar men se ändå till att ha bra ventilation.

Varmvatten.
Duscha i stället för att bada, ett bad drar tre gånger mer energi än en dusch.
Tvätta i 40 grader i stället för 60.
Använd diskmaskinen i stället för att handdiska.

Vitvaror
Tvätta och diska när elen är som billigast.
Fyll tvättmaskinen ordentligt.
Att centrifugera är det mest energisnåla sättet att få bort vattnet ur kläderna.
Lufttorka tvätten utomhus om det går. Ett torkskåp drar åtta gånger så mycket el

Läs mer om hur elpriser sätts och hur du själv kan påverka din elföbrukning här.

Hur säger jag upp mitt elavtal?

Har du ett fastpris avtal men inte byter elleverantör övergår ditt avtal med automatik till ett obundet, rörligt elpris med en månads uppsägningstid.

För att säga upp ditt elavtal använder du formuläret "Kontakta oss" nere till höger jämte "Frågor och svar" så skickas det till vår kundsupport.

Ska du säga upp ditt elavtal pga flytt så kan du läsa om hur du gör här.