Solvatten

Solvatten – allt börjar med rent vatten

Visste du att 30% av världens befolkning saknar tillgång till rent vatten? Solvatten är en kombinerad vattenrenare och vattenvärmare, som med hjälp av solenergi värmer och renar 10 liter vatten utan kemiska tillsatser, elektricitet eller avancerade filter.

Solvatten har tagits fram speciellt med tanke på familjer som lever i utvecklingsländer där tillgång till rent vatten och infrastruktur är begränsad. Den är konstruerad för att hålla i många år och behöver bara solljus för att fungera – det gör lösningen mycket kostnadseffektivt per liter rent, varmt vatten. Solvatten minskar den dagliga användningen av ved och kol samtidigt som den förenklar processen för att rena och hetta upp vatten i hemmet. Människor spar tid och pengar, samtidigt som hygien och hälsa förbättras. En Solvatten beräknas förse en familj med rent, varmt vatten i 7-10 år och kan på så vis ha en livsavgörande betydelse för speciellt barn under 5 år, då risken är störst att dö av sjukdomar.

Läs gärna mer här > Solvatten

Bild från Uganda

Nu kan du också vara med och hjälpa!

Som kund hos Borås Elhandel har du möjlighet att stötta familjer i utvecklingsländer med tillgång till rent och varmt vatten via Solvatten.

Så här går det till:
Du betalar endast 10 kr per månad, tillsammans med din vanliga elräkning och du kan när som helst avsluta ditt bidrag. Kontakta oss via e-post till kundsupport@boraselhandel.se eller på telefon 033-20 67 00 så hjälper vi dig att komma igång.

Vårt mål
Borås Elhandel skänker ytterligare 20 % av alla våra kunders bidrag som kommer in under 12 månader, målet är att vi under ett år ska skänka 100 000 kr till Solvatten. Alla pengar som vi tillsammans samlar in går oavkortat till Solvattens Insamlingsstiftelse.