Vårt batterisystem i topp

För tredje året i rad så har vårt batterisystem från RCT nått topplacering i det årliga ”Energy Storage Inspection of the University HTW Berlin”. I utvärderingen har 14 olika tillverkare testats och totalt uppgick de till 21 olika energilagringssystem. RCT Power är högst rankad i utvärderingen med avseende på systemeffektivitet. System Performance Index (SPI), som […]

28/04-2020 | Nyheter

För tredje året i rad så har vårt batterisystem från RCT nått topplacering i det årliga ”Energy Storage Inspection of the University HTW Berlin”. I utvärderingen har 14 olika tillverkare testats och totalt uppgick de till 21 olika energilagringssystem.

RCT Power är högst rankad i utvärderingen med avseende på systemeffektivitet. System Performance Index (SPI), som är utvecklat vid HTW Berlin, används för att utvärdera effektiviteten hos solcells- och lagringssystemet. Systemet från RCT består av en hybridväxelriktare på 6 kW och 6 stycken batterimoduler á 1,9 kWh och har nått ett systemprestandaindex SPI på 92,6%, vilket placerar systemet högst upp jämfört med alla de andra utvärderade systemen.

I en annan del av utvärderingen har RCT den lägsta responstiden på 0,4 sekunder, som innebär att systemet snabbt kan hantera nya laster. Med en snabb responstid så behöver man inte använda så mycket el från nätet utan kan snabbt använda elen som är sparad i batteriet. Långsammare system kommer initialt använda mer el ifrån nätet, och senare ifrån batteriet.

Nu under våren kommer även RCT’s batterisystem utvärderas i Sverige av RiSE i Borås. Där kommer en solcells-batterianläggning från RCT testas och utvärderas under svenska förhållanden. Vi kommer självklart följa projektet och ser fram emot att ta del av resultaten.

Utvärderingen finns tillgänglig här… och här…

DELA:

Relaterade nyheter

Vi flyttar

Vi flyttar

Efter 20 år på Västerlånggatan 6 är det dags för oss att flytta. Från den 1 november hittar ni oss på Armbågavägen 3 i Knalleland, Borås.

läs mer