Solceller hemma hos Ronny och Yvonne

Hemma-hos-reportage

När vi kom till Ronny och Yvonnes nybyggda hus möttes vi av både sol, värme och nybryggt kaffe. Vi träffade dem för att prata om deras solcellsanläggning som de installerade i november 2016. Vi var nyfikna på hur deras tankar gick inför köpet och om förväntningarna hade infriats?

Solceller – en bra investering för framtiden

Ronny berättade att de sett en artikel i Borås Tidning från Borås Elhandel som väckte deras nyfikenhet. Då de vid det tillfället varit kunder hos oss sedan 5 år tillbaka kunde de snabbt ta ett beslut, som de inte ångrat. Det blev 32 svarta paneler som gör sig fint mot det nya grå tegeltaket. Att installera solceller är en bra investering som höjer värdet på huset säger Ronny, samtidigt som vi bidrar till en hållbar framtid. Yvonne samtycker. Vi har ändrat en del vanor berättar hon. Jag försöker duscha på förmiddagen i stället för på morgonen och vi kör tvätt- och diskmaskinen på dagen, så vi kan använda vår egen solcellsproduktion i hemmet så mycket det går.

Bra koll på vår elanvändning

Även före solcellsinstallationen hade vi bra koll på hur mycket el vi förbrukade, så våra förväntningar var höga för att se vad anläggningen skulle ge. Vi förbrukar ca 7000 kWh per år och vi har sålt tillbaka ca 5000 kWh per år, vilka vi får 60 öre/kWh från staten. Det ger oss 3000 kr tillbaka i skattade pengar, vilket är fantastiskt säger Ronny.

En ”snackis” på gatan

Vi har flera grannar som blivit intresserade efter att de sett vår anläggning och vi berättat för dem om hur bra den fungerar. Solceller har blivit en snackis på vår gata, vilket resulterat i att vår närmsta granne nyligen köpte en egen anläggning från Borås Elhandel. Blir vi fler som väljer att installera solceller kan vi starta en Facebookgrupp och dela våra erfarenheter. Eller det kanske när något som ni på Borås Elhandel kommer att göra, säger Ronny.

Tryggt och säkert köp

När vi kom i kontakt med Borås Elhandel för att få en offert infriades våra förväntningar med råge. Personalen som vi träffade var så trevliga och lätta att prata med. Vi blev även inbjudna till en informationskväll om solceller, där vi bl. a fick veta mer om hur Borås Elhandels totallösning ser ut. Det kändes tryggt och säkert att allt ingick, både montering och elinstallation och med bra garantier på panelerna. Dessutom fick vi hjälp med att ansöka om elcertifikat. Vi är jättenöjda med helheten säger paret Ronny och Yvonne avslutningsvis.