Borås Snålaste Gata

Snåla och vinn!

Genom att tävla om titeln Borås Snålaste Gata kan du både hjälpa klimatet och din ekonomi. Blir du ny kund kan du dessutom vinna presentkort på el. Här kan du läsa om fullständiga tävlingsvillkor och anmäla dig.

Bor du på Borås Snålaste Gata?

Då kan du vara en del av lösningen!

Att vara snål med elen, eller snarare använda el så smart och effektivt som möjligt, är bra av flera anledningar. Det skyddar dig från dyra elräkningar när elpriserna går upp och det är en viktig del av lösningen på de globala klimatutmaningarna. Därför drar vi på Borås Elhandel igång tävlingen Borås Snålaste Gata, som alltså syftar till att prisa den gata som, jämfört med samma period året innan, har den största minskningen sin energiförbrukning.

Priset är din minskning i presentkort på el och du anmäler dig i formuläret nedan!

Frågor? Kika på vår FAQ nedan och kontakta vår kundsupport om något fortsatt är oklart. Du hittar tävlingsvillkoren lite längre ner på sidan.

Tävlingen pågår mellan 1 november 2023 – 31 januari 2024

Tävlingsvillkor

 • När du deltar i tävlingen godkänner du Borås Elhandels tävlingsregler och villkor.
 • Du behöver ha varit kund hos oss på Borås Elhandel sedan november 2022 för att vara med och tävla.
 • Om du väljer att bli kund under perioden oktober-december 2023 är du med i utlottningen av presentkort på el.
 • Genom att anmäla dig till tävlingen ger du oss tillåtelse att ta del av din förbrukning under perioden november 2022 – januari 2023. Du ger oss också tillåtelse att kontakta dig via e-post.
 • Information om hur vi hanterar personuppgifter finns i vår personuppgiftspolicy.
 • Anmälan måste vara oss tillhanda senast 31 oktober 2023. Sena anmälningar ingår inte i tävlingen. Tävlingen pågår mellan 1 november 2023 – 31 januari 2024.
 • Tävlingen organiseras av Borås Elhandel och är inte på något annat sätt sponsrad, administrerad eller förknippad med Facebook eller Instagram.
 • Priset kan inte lösas in mot kontanter och vinst levereras endast inom Sverige. Vinnaren betalar eventuell vinstskatt.
 • Den vinnande gatan utses av Borås Elhandel, beslutet kan inte överklagas.
 • Den vinnande gatan kommer att kontaktas via e-post. Om ingen från den vinnande gatan återkommer till Borås Elhandel inom 7 dagar efter kontaktförsöket förbehåller sig Borås Elhandel att utse en ny gata som vinnare. Du ansvarar för att uppgifterna du lämnat till oss är riktiga.
 • Tävlingsregler och villkor regleras i enlighet med svensk lagstiftning.

FAQ

Får jag vara med och tävla fast jag inte är kund?

För att vi ska kunna jämföra din elförbrukning under tävlingsperioden med samma period förra året behöver du ha varit kund hos oss sedan minst ett år tillbaka. Det innebär dessvärre att nya kunder inte kan vara med och tävla om titeln Borås Snålaste Gata. Däremot kommer personer som blir kunder under perioden oktober-december 2023 vara med i en utlottning av flera fina presentkort. Och vem vet, kanske kan ni vara med och tävla om titeln nästa år?

Måste jag gå ihop med mina grannar för att anmäla mig?

För att din gata ska kunna vara med och tävla behöver minst tre hushåll från gatan anmäla sig till tävlingen. Hushållen anmäler sig separat i formuläret här på sidan. När anmälningsperioden är slut kommer vi meddela de gator där minst tre hushåll är anmälda att de är med i tävlingen. De positiva effekterna av att snåla på el, framför allt för klimatet, blir större om man är fler. Att prata ihop sig med sina grannar och tävla tillsammans kan ju också vara trevligt – att förena nytta med nöje helt enkelt!

Kan jag anmäla mig tillsammans med mina grannar?

Ni måste anmäla er en och en, i varsitt formulär. När anmälningarna kommit in ser vi vilka från din gata som är anmälda och ni tävlar alltså ihop.

Behöver jag bo i Borås för att kunna tävla?

Nej. Titeln Borås Snålaste Gata kan gå till boende i hela landet, så länge man varit kund hos Borås Elhandel sedan oktober 2022.

Hur räknar ni ut minskningen av elförbrukning?

Vi kommer att jämföra förbrukningen november 2023 t.o.m. januari 2024 med elförbrukningen november 2022 t.om. januari 2024, för att se minskningen i kilowattimmar. För att få fram gatans totala minskning kommer vi lägga ihop de tävlande hushållens minskning och dela på antalet hushåll för att få fram en snittminsking. Den gata med högst snittminskning kommer stå som vinnare.

Vad vinner man?

Man vinner presentkort på el, motsvarande den snittminsking som den vinnande gatan åstadkommit.

I utlottningen för nya kunder kan man vinna ett presentkort på el på 1000 kr och i utlottningen för bäst elspartips under #borassnalastegata kan man vinna presentkort på el på 1000 kr.

Varför är det bra att vara snål med elen?

Det finns flera positiva saker med att snåla på elen. Dels skyddar det dig från eventuella prisökningar, både nu och i framtiden. El och energi är också ofta ett område där man, med ganska små insatser, kan spara en del pengar. I dessa tider, när mycket är dyrt, kan det vara en fördel att spara in på det man kan – utgifterna för el och energi är en sådan sak. En annan positiv sak med att spara på elen är att det är positivt för klimatet, samtidigt som det hjälper den totala elförsörjningen för samhället.

Varför har ni en tävling som innebär att man ska använda mindre av er produkt?

Det kanske kan kännas konstigt, men för oss är det inte det. För oss är jätteviktigt att bidra till ett mer hållbart samhälle och att hjälpa våra kunder att använda el smart och effektivt är ett sätt att göra det på. El är en superviktig del av livet och samhället, och det blir bara allt viktigare. Vi vill att elen ska vara grön, räcka till och användas på rätt sätt. Den här tävlingen är ett sätt att förmedla detta på.

Vad menar vi med att vara en del av lösningen?

Med ”en del av lösningen” syftar vi på flera olika saker; både vår roll som elhandelsbolag och på din roll som konsument. Vi kan, på olika sätt och olika nivåer, vara med och bidra till lösningarna på flera av vår tids stora utmaningar.

Vi som elhandelsbolag vill kunna erbjuda lösningar och tjänster som förenklar våra kunders vardag, vara med och bidra till det i allt högre grad elektrifierade samhället samt vara en del av lösningen på de globala klimatutmaningarna. Detta gör vi genom att ha 100% fossilfri el i alla våra elavtal, inleda samarbeten som gör att vi kan leverera moderna och effektiva lösningar för bland annat solceller och laddning av elbil, samt göra det vi kan för att driva kunskapsutvecklingen och politiken framåt för en mer hållbar nutid och framtid.

Du som konsument kan också vara en del av lösningen, främst genom att använda el på ett smart sätt. Då skyddar du dig från eventuella prissvängningar, nu eller i framtiden, och du bidrar till att inte belasta elnätet, och i förlängningen klimatet, på ett onödigt sätt. 

Att vara kund hos oss är ett enkelt sätt att bli en del av lösningen, både för dig och för dina grannar.

Tips!

På @boraselhandel på Instagram finns mängder av smarta elspartips som kan hjälpa dig att använda el smart och effektivt – och därmed få större chans att vinna! Du kan också hitta tips på hur du använder el effektivt under #boråssnålastegata, den taggen kan du också använda för att själv dela med dig av dina bästa tips. Då har du också chansen att vinna fina priser!

Följ oss på instagram