Portföljavtal

 

Portföljavtal 

Portföljavtal innebär att ni i andelar, vid olika tillfällen och för en viss tidsperiod framåt, köper er el på elbörsen Nasdaqs terminsmarknad.
Med Portföljavtal bygger ni successivt upp ert företags energiportfölj där vi på Borås Elhandel prissäkrar er förväntade framtida elförbrukning för månader, kvartal och år.

Handlingsfrihet med personlig rådgivning

Vi på Borås Elhandel har flera olika portföljer som ger er en flexibilitet att välja den inköpsmodell som passar er verksamhet bäst. Vi har portföljavtal som ger er möjlighet att själv styra ert elpris både på kort och lång sikt, samt välja vilken risk som ni är beredd att ta i era elinköp. I samråd med oss på Borås Elhandel upprättas en inköpsstrategi anpassad för just ert företag. Vi har även smidiga portföljavtal där det inte krävs någon större insats från er sida där vi köper in delar av er förbrukningsvolym vid givna fastställda tillfällen för att automatiskt sprida inköpen över tid. På så sätt riskerar ni inte att ett enda avgörande beslut påverkar hela er elkonsumtion för en lång tid framöver.

 

Flexibilitet:
Genom att göra flera inköp kan ni dra nytta av prisvariationer på elmarknaden och optimera era kostnader över tid. All förbrukning behöver inte prissäkras utan en del kan ligga rörligt och följa spotpriset.

Kundanpassning:
Vi förstår att varje företag har unika behov och preferenser. Med vårt portföljavtal kan ni skräddarsy avtalet efter er verksamhets specifika krav och önskemål. Vi har tre olika modeller av portföljavtal:

Gemensam Företagsportfölj: Här samlar vi flera företag som tillsammans pressar inköpspriserna, där man även som lite mindre företagskund kan vara med och få del av prisvärda villkor.

Portfölj Mix: I denna portfölj kan du mixa fasta prissäkrade delar med ett rörliga prisdelar.

Portfölj Balans: (passar storförbrukare): I denna portfölj prissäkrar vi standardkontrakt till lågt pris, och avräknar finansiellt månadsvis.

 

Hållbarhet:
Hos oss på Borås Elhandel får ni garanterat 100% fossilfri el i all grundleverans. Vi erbjuder även möjligheten att inkludera förnybar energi märkt med Bra Miljöval enligt Naturskyddsföreningens kriterier i ert portföljavtal för att minska er verksamhets klimatpåverkan.

Hur fungerar det?

Konsultation:
Våra erfarna energirådgivare hjälper er att skapa det optimala portföljavtalet för er verksamhet. Vi tar hänsyn till er energiförbrukning, budget och önskemål för att skapa en bra lösning. Ni får en personlig kontakt och rådgivare hos oss som aktivt stödjer er med marknadsinformation pristrender och marknadsanalyser som stöd i era beslut.

Hör av er till oss så berättar vi gärna mer om trygga elinköp som sprider den ekonomiska risken och jämnar ut pristopparna.

Följ oss på instagram