En flytt för framtiden – snart har Borås Elhandel ny hemvist

Efter 20 år i historiska lokaler är det nu dags för Borås Elhandel att flytta. En flytt som också symboliserar resan mot framtidens elhandel, och hur elbolaget hjälper sina kunder att bidra till såväl den elektrifierade vardagen som de globala klimatutmaningarna. Västerlånggatan 6 i Borås har varit brännvinsbränneri, skola, stadsteater, hotell och de senaste 20 […]

06/10-2023 | Artiklar

Efter 20 år i historiska lokaler är det nu dags för Borås Elhandel att flytta. En flytt som också symboliserar resan mot framtidens elhandel, och hur elbolaget hjälper sina kunder att bidra till såväl den elektrifierade vardagen som de globala klimatutmaningarna.

Västerlånggatan 6 i Borås har varit brännvinsbränneri, skola, stadsteater, hotell och de senaste 20 åren hem till Borås Elhandel. Men nu är det dags att lämna denna lilla bit av Boråshistoria bakom sig för att inleda ett nytt, spännande kapitel.

– Vi ville hitta en plats där vi kan samla hela personalstyrkan, en plats som är nära både stad och natur, utan att för den sakens skull förlora den charm som kommit med att sitta i en så historisk byggnad som vi gjort fram till nu. Men vi vill också att det fortsatt ska vara enkelt för våra kunder att besöka oss, säger Andréas Edlund, VD på Borås Elhandel.

– Vi ser alla väldigt mycket fram emot flytten och det är en plats där vi enkelt och gärna tar emot kunder och samarbetspartners, säger Borås Elhandels VD Andréas Edlund.

”Alla behöver, på de sätt de kan, sträva efter att bli en del av lösningen.”

Den nya adressen blir Armbågavägen 3, en fastighet som byggdes 1898 och som ursprungligen var en textilfabrik. Här finns inte bara öppna ytor, stort ljusinsläpp och en äldre charm utan också en känsla av nystart och framtid – något som passar Borås Elhandel perfekt just nu.

– Efter den minst sagt turbulenta energikrisen som både elbransch och elkonsument fick uppleva förra året står vi nu inför ett läge där både omställningskravet och kunskapspositionerna flyttats fram avsevärt. Det blev uppenbart att alla, både producent, elhandlare och konsument, har en roll att spela i framtidens energifrågor. Alla behöver, på de sätt de kan, sträva efter att bli en del av lösningen. Vi ska göra vår del och därmed hjälpa våra kunder att enkelt kunna göra sin del, säger Andréas Edlund.

Läs mer om hur du kan spara el

Från den 1 november hittar man alltså Borås Elhandel på Armbågavägen i Knalleland.

– Vi ser alla väldigt mycket fram emot flytten och det är en plats där vi enkelt och gärna tar emot kunder och samarbetspartners. Vi ser också fram emot att precis som innan fortsätta jobba för att leverera smarta och enkla tjänster till våra kunder. Vi jobbar ju med världens viktigaste produkt! säger Andréas Edlund.

Från 1 november hittar man Borås Elhandel på Armbågavägen 3 i Knalleland.

Att vara en del av lösningen

– Att vara en del av lösningen syftar på flera olika saker; både vår roll som elhandelsbolag och på rollen man spelar som elkonsument. Vi kan alla, på olika sätt och nivåer, vara med och bidra till en av vår tids stora utmaningar, säger Andréas.

– Vi vill göra det enkelt för våra kunder genom att erbjuda 100 procent fossilfria elavtal, inleda samarbeten med partners som levererar smarta lösningar och vara med och driva kunskapsutvecklingen inom el och energi framåt. Som konsument kan du bidra genom att använda el på ett smart och effektivt sätt – då skonar du både plånboken och miljön.

Mild och blåsig höst resulterade i rekordlåga elpriser

September har präglats av ovanligt höga temperaturer, starka vindar och välfyllda vattenmagasin, vilket bidragit till den mest prisvärda månaden sedan hösten 2020. Dock är elpriserna idag extremt väderberoende och därmed väldigt oförutsägbara, därför är det viktigt att komma ihåg att situationen kan ändras snabbt och att det är klokt att fortfarande använda el smart och effektivt, samt vara aktiv och granska sitt elavtal.

Dela ditt bästa elspartips – tävla om presentkort på el!

Nu kan du dela ditt bästa tips för att enkelt spara el i vardagen under #borassnalastegata. I februari kommer det bästa tipset koras. Hjälp andra att få ner sina elkostnader och avlasta miljön, samtidigt som du har chans att vinna presentkort på el. Det kallas en win-win!

Så håller du koll på elflödet!

Genom att följa oss på sociala medier kan du få löpande information om vad som händer inom el- och energi direkt i ditt flöde. På @boraselhandel delar vi till exempel med oss av elspartips, el-relaterade nyheter och information om olika elavtal. Kanske kan det vara extra bra för dig som är med i tävlingen Borås Snålaste Gata?

DELA:

Relaterade nyheter