Elens Dag

Stöd Solvatten, teckna Bra Miljöval Den 23 januari varje år sedan 2014 firas Elens dag instiftat av Svensk Energi. Tack vare elen är våra liv ljusare, tryggare, lättare, friskare, roligare och mycket mer. Elens Dag är en möjlighet att visa på elens nytta och nöje och vad el tillför i vår vardag och samhället i […]

15/01-2021 | Nyheter

Stöd Solvatten, teckna Bra Miljöval

Den 23 januari varje år sedan 2014 firas Elens dag instiftat av Svensk Energi. Tack vare elen är våra liv ljusare, tryggare, lättare, friskare, roligare och mycket mer. Elens Dag är en möjlighet att visa på elens nytta och nöje och vad el tillför i vår vardag och samhället i stort.

Borås Elhandel väljer i år att fira denna dag genom att stödja Solvatten Insamlingsstiftelse. Solvatten är inte bara kund hos oss utan även hjälper människor i utvecklingsländer med rent och varmt vatten genom att använda solens energi.

För varje Bra Miljöval-avtal som tecknas mellan 23 – 31 januari (gäller även dig som lägger till Bra Miljöval på ditt befintliga elavtal) så skänker vi 300 kr till Solvatten Insamlingsstiftelse till förmån för människor som saknar tillgång till rent vatten.

Bra Miljöval lägger du enkelt till genom att kontakta vår kundsupport på telefon 033-20 67 00 så hjälper vi dig.
Läs mer om Bra Miljöval här

Vad är Solvatten och hur fungerar det?

Solvatten är en kombinerad vattenrenare och vattenvärmare. Den har tagits fram speciellt med tanke på familjer som lever i utvecklingsländer där tillgång till rent vatten och infrastruktur är begränsad. Den är konstruerad för att hålla i många år och behöver bara solljus för att fungera – det gör lösningen mycket kostnadseffektivt per liter rent, varmt vatten. Solvatten minskar den dagliga användningen av ved och kol samtidigt som den förenklar processen för att rena och hetta upp vatten i hemmet. Människor spar tid och pengar, samtidigt som hygien och hälsa förbättras. En Solvatten beräknas förse en familj med rent, varmt vatten i 7-10 år och kan på så vis ha en livsavgörande betydelse för speciellt barn under 5 år, då risken är störst att dö sjukdomar.
(Källa: Solvatten.org)
Läs gärna mer om Solvatten på deras webbsida Sunshine Stories – Everything Starts With Safe Water (solvatten.org)

Kontakta oss så hjälper vi dig att lägga till Bra Miljöval till ditt elavtal, telefon 033-20 67 00.

Tillsammans hjälps vi åt för en hållbar framtid!

DELA:

Relaterade nyheter