Ansökningsstopp Solcellsstöd

Ansökningsstopp Solcellsstöd Regeringen har beslutat om ett ansökningsstopp den 7 Juli 2020. Detta innebär att om ni är intresserade av solceller så rekommenderar vi att ni ansöker om solcellsstödet omgående för att ha möjlighet att ta del av stödet som uppgår till 20 % 2020. Vill ni veta mer eller få hjälp av våra duktiga […]

17/06-2020 | Nyheter

Ansökningsstopp Solcellsstöd

Regeringen har beslutat om ett ansökningsstopp den 7 Juli 2020. Detta innebär att om ni är intresserade av solceller så rekommenderar vi att ni ansöker om solcellsstödet omgående för att ha möjlighet att ta del av stödet som uppgår till 20 % 2020. Vill ni veta mer eller få hjälp av våra duktiga säljare klicka här.

Regeringen har också bestämt att förlänga slutförandedatumet för solcellsstödet till den 30 juni 2021. Detta är en direkt konsekvens av den rådande Covid-19 pandemin, då nu många planerade installationer av solceller och energilager riskerar att bli försenade och inte bli klara innan årsskiftet, vilket är ett krav för att kunna ta del av det statliga stödet. 

I samband med detta så föreslås istället ett grönt avdrag för privatpersoner som installerar grön teknik. Stödet skulle då fungera som ett ROT-avdrag (Sol-rot) där köparen kan ta del av skattelättnaden direkt istället för att vänta på beslut ifrån länsstyrelsen.

https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2020/05/forslag-om-gront-avdrag-pa-remiss/

DELA:

Relaterade nyheter