Skip to main content

Med vår laddbox från svenska GARO – laddar du din elbil både enkelt och säkert

Med vår uppkopplade laddbox från Garo får du en komplett, säker och effektiv laddlösning, som gör att du enkelt kan ladda din elbil hemma eller i fritidshuset. Vi finns med dig under hela processen, från intresseanmälan till att allt är installerat och klart hemma hos dig. (inom Sjuhäradsbygden) Laddboxen Garo GLB är uppkopplad mot nätet med smarta funktioner, där du enkelt följer din laddstatistik och anpassar laddningen efter dina behov.
Vill du veta mer om hur du kan få tillbaka 50% på din laddlösning, klicka här!

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig. Har du frågor är du alltid välkommen att
ringa oss på 033-206700.

  Vilken typ av boende har du?

  Vilken typ av bil har/funderar du på?

  Varför Garo GLB laddbox?

  • Flexibel inställning mellan 3,7 kW – 22 kW laddeffekt
  • Fast laddkabel 4,5 meter
  • Förberedd för lastbalansering (förhindrar att huvudsäkringen löser ut)
  • Passar alla elbilar på marknaden, även för ladd-hybrider
  • Låsbar för att förhindra obehörig laddning
  • Godkänt för skattereducering med 50% för grön teknik
  • Möjlighet att lägga till lastbalansering från 2 195 kr inkl installation

  Vad är lastbalansering?

  När din GARO laddbox ansluts till elcentralen i ditt hus avläses energimätaren i realtid. Den dynamiska lastbalanseringen känner av hela husets samtida elförbrukning och anpassar laddeffekten därefter, för att din huvudsäkring inte ska lösa ut eller gå sönder. Förprogrammerade gränsvärden gör att den vanliga huvudsäkringen klarar ladduppdraget, utan att du behöver säkra upp din huvudsäkring till ett dyrare årsabonnemang, vilket gör att du också sparar pengar. Funktionen stänger även av bilens laddning om farliga felströmmar skulle uppstå.

  Skattereduktion för grön teknik

  *Från 1 januari 2021 kan du som är privatperson få skattereduktion vid installation av laddlösning till fastpris (totalentreprenad) för delar av kostnaden, om du anlitar ett företag för installation av grön teknik. Skatteverket har infört schablonberäknade kostnader med 3 procent av totalpriset för hela installationen, som inte berättigar till skattereduktion, exempelvis projektering-, frakt- och resekostnader. Återstående 97 procent av totalpriset är berättigade till skattereduktion med upp till 50 procent av totalkostnaden för installation av grön teknik per år.
  Källa: Skatteverket

  Chargestorm

  Vi erbjuder även en annan uppkopplad laddbox – Chargestorm, där du kan följa din laddhistorik och dela ut rätten att ladda. Dessutom får du möjlighet att ladda din bil i det publika laddnätet InCharge. För större installationer har vi en box som heter Garo LS4. Läs mer om den här.

  Våra laddboxar kan installeras både inomhus och utomhus. Önskar du mer information mejla dina kontaktuppgifter till foretag@boraselhandel.se så hör vi av oss.

  Smart Hemma

  För dig som bor i villa och vill ha en snabb och säker laddning. Pris från 10 990 kr

  Läs mer om Smart Hemma här
  Läs mer om Smart Hemma Lastbalansering här

  Smart Hemma avtalsvillkor

  Smart Brf

  För bostadsrättsföreningar som vill erbjuda elbilsladdning till sina medlemmar

  Läs mer om Smart Brf här

  Smart Besöksladdning

  För dig som vill erbjuda laddning till besökare och kunder

  Läs mer om Smart Besöksladdning här

  Smart Arbetsladdning

  För dig som vill erbjuda laddning på arbetsplatsen

  Läs mer om Smart Arbetsladdning här

  Faktaruta laddbegrepp

  Kilowatt (kW): Mått för laddeffekt som avgör hastigheten på laddningen.

  Kilowattimme (kWh): Mått för batteriets kapacitet och hur mycket som har laddats.

  Ampere (A): Mått för elektrisk ström som talar om hur mycket el som går att ta ut på samma gång. Ju större säkring, högre ampere, desto mer el finns att ladda med.

  AC: Förkortning av Alternating Current, växelström. Den ström som finns i vägguttaget. Måste konverteras till likström, med hjälp av en inbyggd laddare i bilen, för att ladda batteriet.

  DC: Förkortning av Direct Current, likström. Den ström som finns i batteriet. Stationära snabbladdare levererar likström direkt till batteriet, utan att blanda in bilens ombordladdare.

  Enfas: Elsystem som, förenklat, har en strömförande ledare. Ett vanligt vägguttag är enfas.

  Trefas: Elsystem som, förenklar, har tre strömförande ledare. Gör det möjligt att fördela lasten mellan tre faser och att ladda med högre effekt.

  Mode 1/2/3/4: Olika säkerhetsnivåer för laddning. 1: Okontrollerad laddning via vanligt vägguttag, förbjuden i flera andra länder på grund av säkerhetsrisken. 2: Laddning via vanligt vägguttag med kontrolldosa på kabeln, elektronik i dosan styr och övervakar laddningen.3: Laddning via laddstation med speciell kontakt och elektronik som styr och övervakar laddningen. 4: Snabbladdning via laddstation med speciell kontakt och hög säkerhetsnivå.

  BEV: Förkortning av Battery Electric Vehicle, en helt eldriven bil med energilagring i batteri.

  PHEV: Förkortning av Plug-in Hybrid Electric Vehicle, en laddhybrid som kan drivas av både el och bensin/diesel.

  RFID: Förkortning av Radio Frequency Identification, kort eller bricka som används för att starta, avsluta och betala laddningen vid många laddstationer.

  Wallbox: Annat ord för laddbox, en ”låda” som monteras på väggen med elektronik som övervakar och styr laddningen. Finns med fast laddkabel eller med kontakt för anslutning.

  Vill du veta mer eller bli kontaktad? Maila oss gärna på foretag@boraselhandel.se så hör vi av oss till dig!