Skip to main content

Teckna nytt elavtal

På vår websida kan du teckna nytt elavtal direkt, det finns olika alternativ att välja mellan. Du kanske ska flytta eller inte gjort något aktivt val av elleverantör. Oavsett vad anledningen är så är det enkelt att teckna ett nytt elavtal. Vi har prisvärda elavtal oavsett om du flyttar in i hus, lägenhet eller till en lokal. När du är kund hos oss är det enkelt att hålla reda på vilket elavtal du har, se dina fakturor eller hålla koll på din förbrukning genom att logga in på mina sidor. Allt du behöver är mobilt BankID.

Behöver jag säga upp mitt gamla elavtal?

För att få ett så smidigt byte som möjligt rekommenderar vi alltid att du kontrollerar vilken typ av elavtal du har idag. Det kan finnas uppsägningstid som du bör ta hänsyn till och det bör du kontrollera före det att du tecknar nytt elavtal för att undvika eventuella brytkostnader.

Vilket elavtal ska jag välja

Hos Borås Elhandel kan du välja mellan olika avtalsalternativ och det är enkelt att teckna elavtal. Du kan välja mellan fast elpris, rörligt elpris, Timspot eller Mix 50/50. Läs mer om de olika avtalsalternativen här.

Vad händer om jag flyttar

Om du ska flytta är det enkelt att ta med ditt elavtal. Du behöver bara kontakta ditt elnätsföretag först och göra ett par enkla saker, läs mer om hur du gör vid flytt här.

Vad händer då mitt elavtal löper ut

I god tid innan ditt fasta elpris löper ut kommer vi att skicka ut en påminnelse om att det snart är dags att göra ett nytt val. Du har då möjlighet att teckna ett nytt elavtal via vår hemsida eller genom att kontakta oss.

Gör du inget nytt val får du med automatik ett rörligt elpris med 1 månads uppsägningstid. Du har därefter full frihet att teckna om ett nytt elavtal till fast elpris vid ett senare tillfälle.

Schysst Elhandel

Vi är stolta över att kunna säga att vi är ett av Sveriges elhandelsföretag som har certifieringen Schysst Elhandel. Denna certifiering tilldelas de elbolag som följer de kundlöften som är framtagna av Energiföretagen Sverige i samarbete med bland annat Konsumentverket och Energimarknadsinspektionen. Läs mer om Schysst Elhandel här.

Varje kvartal uppdaterar Konsumenternas Energimarknadsbyrå en lista på de företag som får in mest klagomål. Det kan gälla allt i från vilseledd marknadsföring till oseriösa säljmetoder. Denna lista kan vara bra att hålla koll på i valet av elleverantör. Du hittar Konsumenternas Energimarknadsbyrås lista här.

Prisbevakaren

Väljer du ett rörligt elavtal men ändå vill ha lite koll på när det är dags att teckna fast elpris kan du anmäla dig till vår tjänst Prisbevakaren.

Du behöver inte hålla reda på om elpriserna faller eller stiger utan kan i stället be oss bevaka den nivå du själv tycker känns lagom. Vi bevakar elprisets utveckling och kontaktar dig via e-post när något av våra fastprisavtal når din önskenivå och så kan du välja om du vill binda priset eller välja en ny bevakningsnivå. Läs mer och anmäl dig till vår tjänst Prisbevakaren här.

Miljövänlig el – Bra Miljöval

När du väljer att teckna elavtal med oss får du automatiskt 100% fossilfri el. Det betyder att elen inte producerat direkt från fossila bränslen som olja, kol eller gas. I Sverige kommer den fossilfria elen från kärnkraft och förnybara energikällor – framförallt från vattenkraft. Vill du ta ytterligare ett steg mot en bättre miljö så kan du välja till Bra Miljöval. Då är du även med och bidrar av utbyggnad och restaurering av förnybara energikällor samt bidrar till olika miljöprojekt för att bland annat främja biologisk mångfald. Läs gärna mer om Bra Miljöval här.