Skip to main content

Ladda utan krångel!

Snabbt, smart och säkert!
År 2021 dubblerades antalet elbilar i Sverige från ca 60 000 till 120 000 stycken – det tycker vi är fantastiskt! För fler och fler känns det som en självklarhet att välja en laddbar bil men många tycker det är krångligt med hur man ska ladda bilen. Vi på Borås Elhandel erbjuder effektiva och säkra laddlösningar som gör det enkelt för dig att ladda din elbil hemma. Vi ser till att du får rätt laddlösning för dina behov och finns med dig hela vägen från planering tills att allt är installerat och klart.
Vår effektiva laddbox
Easee Home
  1. Laddar upp till 10 gånger snabbare än i ett vanligt uttag
  2. Internet med integrerad 4G (kostnadsfritt 4G-abonnemang 2020 på köpet om du köper nu!)
  3. Upp till 3 laddboxar på samma grupp för säker laddning av flera bilar samtidigt
  4. Automatisk uppdatering med nya funktioner
  5. Laddeffekt på 22 kW
  6. 69% mindre och lättare än de flesta andra laddarna med liknande funktionalitet, vilket gör att du besparar miljön minst 4 kilo koppar och plast jämfört med tyngre alternativ
Fyra anledningar till varför du bör installera en laddbox hemma
1. Du kan ladda snabbare
Om du har en laddbox kan du ladda mer effektivt och med högre effekt så att du utnyttjar hela fordonets laddkapacitet.

2. Det är säkrare
En laddbox kan kommunicera eventuella fel och stoppar laddningen när batteriet är fullt. Vanliga vägguttag och motorvärmare är inte anpassade för den höga belastningen under en längre period.

3. Du kan schemalägga laddning
Många laddboxar har smarta funktioner som gör att du kan ställa in att bilen ska laddas på natten när elen är som billigast och så att den är redo när du vaknar.

4. Du får skattereduktion
Du kan söka bidraget Grön Teknik och få 50% skattereduktion för installation av laddboxen.
Vanliga frågor och svar
Vad ska jag tänka på när jag väljer laddbox?
– Det första du bör ha koll på är om din bil har ett Typ 1- eller Typ 2-uttag. Den andra frågan är hur snabbt du vill kunna ladda din elbil. Laddboxar kommer med olika kapacitet vilket gör att de laddar din bil olika snabbt. Kontakta oss så hjälper vi dig!

Hur går det till att installera en laddbox?
– En laddbox ska installeras av en certifierad elektriker. Från ditt säkringsskåp dras en kabel ut till laddboxen. I säkringsskåpet får laddboxen också en egen säkring. Vi hjälper dig hela vägen från planering till installation.

Kan man ladda bilen direkt i vägguttaget?
– Det går men man ska dock se till att ha både jordfelsbrytare och ordentligt överspänningsskydd. Utan dessa är det stor brandrisk. Det går också väldigt långsamt jämfört med en laddbox.