Skip to main content

Olika betalningsalternativ

Hos oss kan man betala via vanlig pappersfaktura, E-faktura, Autogiro eller via Kivra. Pappersfakturan får du automatiskt om du inte aktivt valt någon av de andra alternativen. Inget av betalningssätten kostar något extra. 

Betalning från utlandet

Gör du en betalning från utlandet, använder du följande uppgifter:
If you make a payment from abroad, please use the following account details:

Bank: Nordea
Bic: NDEASESS
IBAN SE45 9500 0099 6026 0460 0813

Hur ofta och när kommer fakturan?

Generellt fakturerar vi alla kunder med en årsförbrukning under 8000 kWh varannan månad och de större förbrukarna varje månad. Men man kan som kund själv välja om man vill ha faktura varje eller varannan månad. Hör av er till oss så hjälper vi er. Fakturan brukar hamna hos kund mellan den 15-20 i månaden. Behöver du hjälp med att förstå din faktura, klicka på knappen nedan.

Autogiro

Med autogiro betalas dina fakturor automatiskt i tid. Du riskerar ingen dröjsmåls­ränta eller andra förseningsavgifter. Fakturabeloppet överförs automatiskt från ditt bankkonto till betalningsmottagaren på förfallodagen. Det enda du behöver göra är att se till att beloppet finns tillgängligt på kontot bankdagen före.
Fakturan skickas till dig som vanligt i god tid innan förfallodagen, så att du har möjlighet att granska den och ta del av aktuellt fakturabelopp.

Gör så här för att ansöka om autogiro

Sök upp Borås Elnät (eftersom vi samfakturerar), Bankgiro: 5061-0229  som betalningsmottagare i din internetbank. Du behöver ditt betalarnummer tillhands vilket är detsamma som ditt kundnummer. Du hittar det på din faktura, mina sidor eller genom att kontakta oss.

För dig som inte använder internetbanken hänvisar vi till vår autogiroblankett som du själv kan ladda ner här nedan eller genom att kontakta vår kundsupport, telefon 033-20 67 00.

E-faktura

Betalar du idag via e-faktura eller kanske funderar på att göra det?

Fördelar med e-faktura

  • Du behöver aldrig oroa dig för att fakturan kommer bort på posten eller att du ska slå in fel belopp eller OCR-nummer.
  • Du kan ha koll på dina fakturor var du än befinner dig. Allt du behöver är en dator med uppkoppling och din internetbank.
  • Du kan spara fakturorna i din dator
  • Du värnar om miljön – inga onödiga utskrifter eller långa transporter.
  • Du får e-fakturan ett par dagar tidigare i månaden än pappersfakturan.

Sök upp Borås Elhandel som betalningsmottagare. Har du fler än en anläggning hos Borås Elhandel eller andra abonnemang med Borås Elnät som betalningsmottagare, får du e-faktura på samtliga. 

E-faktura + autogiro = dubbelt så smart

Kombinera e-faktura med autogiro, så dras beloppet automatiskt från ditt konto på förfallodagen och du får fakturan direkt i internetbanken.

Kivra

Kivra är en elektronisk postlåda där myndigheter och andra företag som är anslutna kan skicka fakturor samt annan post. Det är ett säkert alternativ och man riskerar inte att viktig post försvinner. Det är bra för miljön och helt gratis. Är du ansluten till Kivra kommer Borås Elhandels fakturor direkt dit.