Skip to main content

Lagra din el i vårt smarta batterilager

Vårt batterilagringssystem hjälper dig att maximera användningen av din egenproducerade solel. 
Batteriet sparar överskottsel som produceras under dagen, så att du kan använda den  senare under kvällen.

Strömavbrott kommer inte längre vara ett problem om du väljer till våran switch. Med hjälp av switchen fungerar din anläggning även off grid, och du kan använda ditt batterilager till t ex kyl och frys, elbilen eller belysning.

Du kan enkelt hålla koll på din produktion och konsumtion, och styra ditt system med mobilappen.

Så funkar det

Batterisystemet består av en växelriktare, ett valbart antal batterimoduler och en styrenhet. Växelriktaren kopplas ihop både med solpanelerna och batterisystemet, och kommunicerar tillsammans för att utnyttja elen som produceras. Batterisystemet byggs upp av batterimoduler som börjar på 3,8 kW, och som enkelt kan byggas på i efterhand upp till 11,4 kW.

Med switchen behöver du inte göra något vid strömavbrott. Switchen kopplar automatiskt från din fastighet från elnätet och batterisystemet tar över.

Litium-jon batteri (LiFePO4) innehåller inga miljöfarliga ämnen och inte heller några ädelmetaller, vilket gör det hållbart. Batteriet är säkert jämfört med många andra litium-jon batterier. Det har även betydligt längre hållbarhet, både vid användning och i standby, vilket gör att det passar utmärkt att användas som batterilager för hushåll.

Borås Elhandel Växelriktare med batterilagring