Skip to main content

Vi betalar ett högt pris
för elen just nu.

Spara både pengar och klimat med egna solceller
Med egna solceller kan du tillverka din egen fossilfria el, och trygga framtiden för dig, och för nästa generation. Vi på Borås Elhandel hjälper dig hela vägen, från planering och installation till produktion och lagring av el som blir över.
Jag är intresserad, kontakta mig!
att installera solceller
1. Kontakta oss
Hör av dig till oss så blir du kontaktad av någon av våra solcells-specialister för rådgivning och platsbesök.

2. Platsbesök
Vi kommer till dig och tittar på dina förutsättningar för att göra en trygg och smart installation. Därefter återkopplar vi med ett erbjudande som passar dig och dina behov.

3. Leverans och inkoppling
Vi hjälper dig hela vägen med planering och installation. Du kan luta dig tillbaka och njuta av att snart vara din egen, fossilfria el-producent.

4. Klart!
Nu kan du börja producera, lagra och sälja vidare billig fossilfri el. Vi finns här och stöttar dig, och köper tillbaka elen du inte använder till ett förmånligt pris.
Vad kostar det?
Exakt vad det kostar att installera solceller beror givetvis på just dina förutsättningar. Men en fingervisning får du i följande exempel.
Mindre villa eller fritidshus
Storlek anläggning: 5 kWp Årlig produktion: ca 4 200 kWh

Pris: ca 75 000 kr (efter grönt avdrag)
Normalstor villa
Storlek anläggning: 12 kWp Årlig produktion: ca 10 000 kWh

Pris: ca 130 000 kr (efter grönt avdrag)
Vanliga frågor och svar
Behövs bygglov för solceller?
För vanliga solpaneler på villataket behövs oftast inget bygglov. Är du osäker, kontakta oss så hjälper vi dig.

Hur lång tid tar det att installera?
Från byggstart till färdig anläggning så tar det 1-2 veckor. Just nu är det många som intresserar sig för solceller, vilket leder till längre ledtider. Kontakta oss så hjälper vi dig att komma igång så fort som möjligt!

Kan man få skattereduktion för solceller?
Från och med 1 januari 2021 kan du få skattereduktion för grön teknik när du köper solceller. Avdraget ligger på 15 procent av arbets- och materialkostnaderna. Du kan få max 50 000 kr per person och år i skattereduktion för grön teknik. Mer information finns på Skatteverkets hemsida.

Fungerar solcellerna om det blir strömavbrott?
Själva solcellen fungerar och genererar el så länge det är tillräckligt med solljus. Men eftersom solcellerna matar ut ström till det gemensamma systemet, blir det stopp även här om det blir strömavbrott. Detta kan man lösa genom att ha ett parallellt, mindre elsystem i huset med batterilagring, som man kopplar över till. Batterilager och tips på hur du gör hittar du hos oss!